Babyrytmik

 • 40 minutter
 • 2-12 måneder
Marie Egedal Christensen fra Mariagerfjord Kulturskole har kørt et 8 ugers babyrytmikforløb rundt i Mariagerfjord Kommune - i alt 4 hold om ugen. Undervisningen har foregået på biblioteker, kulturcentre samt på Mariagerfjord Kulturskole.

 

 

Materiale til projektet

Læringsmål


 • At stimulere babyens sanser

 • At styrke babyens motorik

 • At give forældrene nogle sjove sange/øvelser, som de kan bruge hjemme

 • At give forældrene viden om de fysiologiske fordele ved at lave musik og bevægelse med børn

10 Gode Råd


 1. Opfordrer forældre til at SYNGE FOR DERES BØRN! De elsker at høre mors og fars stemme – det er det bedste i verden! De er ligeglade med, hvordan det lyder.

 2. Husk, at babyer ikke kan blive rundtossede – sving dem, drej dem, kast dem. Det er godt for dem.

 3. Husk at have god øjenkontakt når der synges sange, hvor babyen kan se mor og far. Babyer imiterer forældres udtryk.

 4. Inde i babyers ører, er der nogle rør, der snor sig rundt på alle led (buegangene). For at babyen kan udvikle en god balanceevne, er det vigtigt at få væske rundt i disse rør. Det er derfor en fordel at vende sin baby lidt på hovedet engang imellem.

 5. Gør undervisningen ekstra sjov med små rekvisitter, f.eks. rasleæg, balloner, tørklæder, en lille tromme, fjer, vifter, osv.

 6. Gør forældrene opmærksomme på, at det er okay, at komme lidt for sent, da det er rigtig svært at tidsindstille en baby!

 7. Sørg for at forældre ved, at der altid er plads til at trække sig, f.eks. hvis babyen ikke er glad for balloner eller trænger til en tår mælk.

 8. Husk at forældrene bærer på babyen, hvorfor der helst ikke skal være 4 sange i træk, hvor I står. Det bliver for hårdt. Veksl mellem siddende og stående.

 9. Gentagelser, gentagelser, gentagelser! Det er en god idé at starte og slutte med f.eks. de samme to sange hver gang. På denne måde ved babyen til sidst, hvad der skal ske. Og sørg for at der ikke er sange, som kun er med én gang, da forældrene kan have svært ved at huske dem.

 10. Husk at slutte undervisningen af stille og roligt. Jeg plejer at blæse sæbebobler og samtidig afspille noget baggrundsmusik og slutte af med en lille farvelsang.

Information om projektet


 • Arrangør: Mariagerfjord Kulturskole

 • Forløbet : Foråret 2018, februar – april

 • Max loft på 12 deltagere pr. hold.

Undervisere:

Marie Egedal Christensen
Tlf
Mailmaech@mariagerfjord.dk
UddannelseUddannet musikpædagog og klassisk sanger ved Syddansk Musikkonservatorium.

Rammerne for samarbejdet

I dette projekt er der samarbejdet med sundhedsplejen og bibliotekerne i Mariagerfjord Kommune. Særligt sundhedsplejens hjælp med at uddele flyers til de nye forældre har været effektivt i forbindelse med at oplyse om forløbet og hermed få forældrene til at tilmelde sig.

 

 

Lær at synge "Se hvor vi danser"